Virtuaalihevonen - a Sim game horse

Glazer

26.02.2010 - 28.12.2015


© Bob Langrish


Nimi: Glazer Koulutustaso: RE: 100 cm, KO: He B, ME: 90 cm
Syntynyt: 26.02.2010  4v, 26.06.2010 Painotus: Lännenratsastus
Säkäkorkeus: 150 cm Omistaja: Cin. (VRL-01441), Chinook
Rotu, sukupuoli: Appaloosa, tamma Ex-omistaja: Reprobate, Fallen Oak Ranch
Väri: Rautias blanket Kasvattaja: ei tiedossa
Rekisterinumero: VH-? Maahantuoja: Reprobate

Ikääntyminen: 4-vuotiaaksi asti 1 kk = 1 vuosi. Sen jälkeen 4 kk = 1 vuosi.


Glazer päätyi omistukseeni, kun huomasin Fallen Oak Ranchin ilmoituksen, jonka mukaan tila lopettaisi toimintansa ja kaikki hevoset myytäisiin. Myytävien hevosten joukossa oli yhteensä neljä appaloosaa. Mietin jonkin aikaa, minkä niistä ostaisin täydentämään Chinookin hevoskatrasta, kunnes tein päätökseni, tarjoaisin kodin kaikille neljälle. Sovimme myyjän kanssa kaupoista ja niin Glazer kavereineen matkasi Australian maankamaralle.

Luonteeltaan Glazer rauhallinen ja ystävällinen tamma, joka tulee mainiosti toimeen niin lajitoveriensa kuin ihmisten kanssa. Glazer on varsin lupsakka, eikä hätkähdä vähästä. Glazer on luotettava ratsu, joten sen selkään voi huoletta nostaa pikkulapsenkin. Rauhallisuutensa vuoksi tamma sopii mainiosti aremmille ratsastajille. Glazer yrittää aina parhaansa ja haluaa kovasti tehdä niin kuin ihminen haluaisi sen tekevän. Joidenkin mielestä Glazer on liian automaatti, joka ei tarjoa haasteita ratsastajalleen, mutta hyvin moni pitää tammasta juuri siitä syystä, ettei se ole liian haastava ratsastaa.

Jälkeläiset

  s. 31.10.2011  tamma Chinook's Savory  isä Thunder Fox  om. EssiK. / goth., Agapito Ranch
  s. 11.04.2012  tamma Chinook's Roquette  isä Thunder Fox  om. melissa, Herecia
  s. 01.09.2012  ori Chinook's Ramson  isä Thunder Fox  om. Cin., Chinook
  s. 08.01.2013  tamma Chinook's Sorrel  isä Crazy Country Hop  om. Malia, Nemeton Ranch
  s. 12.07.2013  ori Chinook's Sphagnum  isä Charlwood's Alphonso  om. Suska, Agcenna
  s. 02.02.2014  tamma Chinook's Rosemary  isä Charlwood's Alphonso  om. sandi, Síoraí Acres

Sukutaulu

I Cheerioz  EVM II Joy Dummy  EVM III
IIE
IE Sandy Jester  EVM IEI
IEE
E Double Siege  EVM EI Shy Horror  EVM EII
EIE
EE Tender Sun  EVM EEI
EEE

Glazerin isä Cheerioz syntyi pienellä texasilaisella hevostilalla. Ori oli rakenteeltaan hyvin isokokoinen. Sen säkäkorkeus ylsi 150 cm:iin asti. Väriltään se oli rautias blanket. Cheeriozista koulutettiin all-around ratsu lännenratsastukseen. Hevostilan omistajien teini-ikäinen poika tuli loistavasti toimeen oriin kanssa, ja niinpä parivaljakko aloitti yhteisen taipaleen kilpakentillä. Kaikista suurimmat voitot jäivät heiltä saavuttamatta, mutta kaksikko menestyi kuitenkin aivan kiitettävästi. Myöhemmin perheen poika jatkoi uraansa lännenratsastuksen parissa ja muisti nimetä aina kysyttäessä Cheeriozin uransa tärkeimmäksi hevoseksi, koska sen kanssa hän sai kipinän lajia kohtaan. Cheerioz lopetti uransa pienen rasitusvamman takia, jonka jälkeen ori jäi kotitilalle asumaan. Menestyksen myötä se oli saavuttanut suosiota jalostuskäytössä. Cheerioz sai parisenkymmentä varsaa, joista suurin osa jäi Yhdysvaltoihin, mutta osa varsoista – Glazer mukaan luettuna – myytiin ulkomaille jossain vaiheessa elämäänsä. Luonteeltaan Cheerioz oli melko rauhallinen ollakseen ori. Tietysti siitä löytyi myös sähäkämpi puoli, joka tuli esille erityisesti tammojen lähettyvillä. Cheerioz menehtyi kahdenkymmenen vuoden iässä ähkyyn.

Isänisä Joy Dummy oli väriltään rautias snowflake ja säkäkorkeutta sillä oli noin 150 cm. Ori syntyi vanhan maanviljelijäpariskunnan tilalla. Omistajilla oli jo ikää sen verran, etteivät he uskoneet pystyvänsä kasvattamaan nuorta oriitta itse. Apuun tuli paikkakunnalle vasta muuttanut nuoripari, jolla oli unelma oman hevostilan perustamisesta. Aluksi hevosalalla töissä ollut pariskunta koulutti Joy Dummyn, myöhemmin tilan vanhat omistajat päättivät muuttaa lähemmäs palveluita ja myivät tilansa nuorelle pariskunnalle. Joy Dummy jäi kauppojen yhteydessä tilalle ja oli vasta perustetun tilan ensimmäinen asukas. Terhakkaasta oriista kasvoi maltillinen lännenratsu, joka pärjäsi erityisesti aikaratsastuskilpailuissa. Oriilla riitti ketteryyttä ja nopeutta vaikka muille jaettavaksi. Luonteeltaan Joy Dummy oli harvinaisen rauhallinen ollakseen ori. Välillä sillä oli tuittuilevampia päiviä, mutta muuten se oli erittäin hyväkäytöksinen. Omistajien saadessa perheen lisäystä jopa heidän lapsensa kapusivat tietysti vanhempien valvonnassa oriin selkään. Ori saavutti suosiota jalostuskäytössä ja sai yli kymmenen varsaa.

Isänemä Sandy Jester oli rautias appaloosatamma, jolla oli säkäkorkeutta noin 148 cm. Tamma syntyi Texasissa pienellä hevostilalla, jonka toiminta oli ajautunut yhä ahtaammalle talousvaikeuksien vuoksi. Sandy Jesterin elämä ei saanut helpointa mahdollista alkua. Sen emä menehtyi varsomiseen, mutta pieni tammavarsa pelastui hevostilan neuvokkaan ja kokeneen omistajan toimien ansiosta. Sandy Jesteristä varttui ihmisiin syvästi kiintynyt hevonen, joka ei koskaan tullut muiden hevosten kanssa yhtä hyvin toimeen kuin mitä se tuli ihmisten kanssa. Muiden hevosten seurassa tamma oli arka ja selvästi alinta kastia. Tamman kotitila joutui lopulta myyntiin, jolloin seudulle vastikään muuttanut pariskunta osti tamman itselleen. Näin Sandy Jester päätyi samaan talliin Joy Dummyn kanssa. Omistajilla oli tamman varalle suunnitelmia, että sekin kilpailisi lännenratsastuksessa. Sandy Jester oli kuitenkin helposti hermostuvaa sorttia luonteeltaan, eikä se kestänyt kilpailujen tuomaa jännitystä. Omistajat päättivät, että on parempi, kun tamma jää kotitilalle harrasteratsuksi, eikä sen kanssa väkisin kierretä kilpailusta toiseen.

Glazerin emä Double Siege sai alkunsa vahingossa, kun sen isä karkasi tarhasta ja astui tamman emän. Double Siegen emän omistajat eivät tienneet mitään varsojen kouluttamisesta, mutta onneksi he saivat apua kokeneelta hevosalan ammattilaiselta, joka otti Double Siegen ja sen emän hoidettavakseen. Double Siegestä kasvoi tasapainoinen ja rauhallinen hevonen. Tamma myytiin nelivuotiaana parikymppiselle naiselle, joka oli kiinnostunut kilpailemaan lännenratsastuksessa. Double Siege oli kuitenkin enemmän harrasteratsuksi sopiva hevonen, kilpailujen hälinästä se ei pitänyt ollenkaan. Pari vuotta nainen jaksoi yrittää tamman kanssa, ennen kuin totesi, ettei tamma ollut hänen etsimänsä kilpahevonen. Niinpä Double Siege laitettiin myyntiin. Sen osti eräs perhe, joka etsi sopivan rauhallista hevosta kahdelle lapselleen. Tamma pääsi perheen tilalle, jossa se vietti koko pitkän loppuelämänsä. Glazer jäi Double Siegen ainoaksi varsaksi. Väriltään Double Siege oli rautias ja sen säkäkorkeus oli 148 cm.

Emänisä Shy Horrorin nimi kertoo kaiken oleellisen tiedon hevosesta, vaikkei pientä orivarsaa nimettäessä vielä ollut aavistustakaan siitä, millaiseksi sen luonne myöhemmin muotoutuisi. Väriltään ori oli ruunikko ja säkäkorkeutta sillä oli noin 146 cm. Ori syntyi vanhan leskeksi jääneen rouvan talliin. Rouva oli murtunut menetettyään miehensä, eikä enää pystynyt huolehtimaan hevosistaan kuten ennen. Shy Horrorin koulutus jäi hänen poikansa vastuulle. Valitettavasti poika ei tullut hyvin toimeen hevosten kanssa, eikä hänen harteilleen olisi pitänyt antaa yhtään minkään eläimen huolenpitoa. Shy Horrorista kasvoi toisaalta hyvin arka, mutta toisaalta jopa ihmisiä kohtaan aggressiivinen aikuinen. Hyvin nopeasti kävi ilmi, etteivät tallintyöntekijät kyenneet käsittelemään vaikealuonteista hevosta. Parikin ongelmahevosiin erikoistunutta asiantuntijaa kävi katsomassa oriitta, mutta hekään eivät päässeet puusta pitkälle sen kanssa. Lopulta vaihtoehdoksi jäi oriin lopettaminen. Sitä ennen Shy Horror ehti kuitenkin astua viereisessä tarhassa ulkoilleen tallinomistajan veljentyttären tamman.

Emänemä Tender Sun oli väriltään rautias blanket ja sen säkäkorkeus oli 150 cm. Tamma syntyi lännenratsastukseen erikoistuneella hevostilalla, jossa se myös asui elämänsä ensimmäiset vuodet. Tender Sun ehti aloittaa kilpauransa lännenratsastuksen aikaratsastusluokissa, mutta kovin kauaa ura ei kestänyt. Eräissä kilpailuissa tamma loukkasi jalkaansa niin pahasti, ettei siitä enää ollut jatkamaan kilpauraa. Vamma ei kuitenkaan estänyt kevyttä harrastekäyttöä, joten tamma päätettiin myydä yksityiselle henkilölle. Samaan aikaan eräälle nuorelle tytölle etsittiin ensimmäistä omaa hevosta. Tyttö ja hänen vanhempansa ihastuivat rauhalliseen ja erittäin hyvätapaiseen tammaan. Niinpä Tender Sun opasti uutta omistajaansa ratsastuksen saloihin ja eli rauhallista elämää tytön tädin tallissa. Vielä vanhemmalla iällä Tender Sun varsoi ainoaksi jääneen varsansa, kun viereisessä tarhassa ollut ori karkasi ja astui sen. Omistajat eivät tienneet varsoista mitään, mutta onneksi he saivat apua kokeneelta hevosihmiseltä varsan kasvattamiseen. Tender Sun menehtyi lopulta vanhuuden vaivoihin 25-vuoden iässä.


Kilpailut

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset. Sijoituksia ja voittoja yhteensä 51
13.01.2012 / WRJ / Arcadia Morgans / Reining / 6/46
17.01.2012 / WRJ / Chinét Ranch / Reining / 5/42
12.06.2012 / WRJ / Zurück / Reining / 4/32
15.06.2012 / WRJ / Arcadia Morgans / Reining / 1/41
19.06.2012 / WRJ / Arcadia Morgans / Reining / 5/41
01.07.2012 / WRJ / Zurück / Reining / 1/29
02.07.2012 / WRJ / Zurück / Reining / 5/29
05.07.2012 / WRJ / Zurück / Reining / 4/29
20.09.2013 / WRJ / Deadwood Rangers / Reining / 2/40
24.11.2013 / WRJ / Deadwood Rangers / Reining / 4/31
28.11.2013 / WRJ / Deadwood Rangers / Reining / 1/31
07.12.2013 / WRJ / Utopia / Reining / 5/29
11.03.2014 / WRJ / Ricochet Ranch / Reining / 6/40
12.03.2014 / WRJ / Ricochet Ranch / Reining / 5/40
21.03.2014 / WRJ / Aaltolan tila / Reining / 3/31
24.03.2014 / WRJ / Aaltolan tila / Reining / 2/31
01.04.2014 / WRJ / Ascuns Farm / Reining / 6/40
11.04.2014 / WRJ / Deadwood Rangers / Reining / 3/40
13.04.2014 / WRJ / Aaltolan tila / Reining / 4/49
15.04.2014 / WRJ / Aaltolan tila / Reining / 1/49
16.04.2014 / WRJ / Aaltolan tila / Reining / 1/49
18.04.2014 / WRJ / Aaltolan tila / Reining / 3/49
09.06.2014 / WRJ / Aaltolan tila / Reining / 4/48
12.06.2014 / WRJ / Kadotetut Suomenhevoset / Reining / 6/40
13.06.2014 / WRJ / Kadotetut Suomenhevoset / Reining / 3/40
14.06.2014 / WRJ / Aaltolan tila / Reining / 1/48
14.06.2014 / WRJ / Deadwood Rangers / Reining / 6/40
15.06.2014 / WRJ / Aaltolan tila / Reining / 1/48
16.06.2014 / WRJ / Deadwood Rangers / Reining / 2/40
16.06.2014 / WRJ / Kadotetut Suomenhevoset / Reining / 2/40
23.06.2014 / WRJ / Latun Talli / Reining / 5/40
28.09.2014 / WRJ / Deadwood Rangers / Reining / 4/40

11.01.2012 / WRJ / Chinét Ranch / Halter / 1/39
13.01.2012 / WRJ / Bahie Arabians / Halter / 1/28
15.01.2012 / WRJ / Chinét Ranch / Halter / 5/39
11.02.2012 / WRJ / Arcadia Morgans / Halter / 1/37
15.06.2012 / WRJ / Zurück / Halter / 1/16
15.06.2012 / WRJ / Arcadia Morgans / Halter / 5/26
03.07.2012 / WRJ / Zurück / Halter / 4/22
17.09.2013 / WRJ / Deadwood Rangers / Halter / 5/34
17.09.2013 / WRJ / Zurück / Halter tammoille / 5/51
31.10.2013 / WRJ CUP / Takkuinen / Halter / 2/58
14.11.2013 / WRJ / Cresendo / Halter / 1/49
04.12.2013 / WRJ / Utopia / Halter / 4/17
07.12.2013 / WRJ / Utopia / Halter / 4/17
11.03.2014 / WRJ / Ricochet Ranch / Halter / 3/35
13.03.2014 / WRJ / Zurück / Halter tammoille / 3/41
12.05.2014 / WRJ / Stableyard / Halter / 5/51
14.05.2014 / WRJ / Stableyard / Halter / 4/51
13.06.2014 / WRJ / Kadotetut Suomenhevoset / Halter / 1/35
27.06.2014 / WRJ / Latun Talli / Halter / 6/40

Näyttelyt ja match showt
28.06.2012 / MSY / Micram Raceponies / Rakennekuvattomat / PUN
05.07.2012 / MSY / Micram Raceponies / Rakennekuvattomat / PUN

Valmennukset ja päiväkirja

Päiväkirjamerkintä 10.11.2013
Glazer heilautti laiskasti häntäänsä karkottaakseen kärpäset pois. Etenimme verkkaista tahtia maastossa. Aurinko porotti kuumasti ja olin kiitollinen siitä, että pääsimme puiden suojaan. Satula narisi kuumuudessa, mutta onneksi emme olleet enää kaukana kotoa. Päästyämme takaisin tallille otin Glazeriltä varusteet pois, puhdistin sen kaviot nopeasti ja talutin hevosen pesupaikalle. Tamma heilautti päätään, kun kastelin sen, mutta seisoi kuitenkin nätisti aloillaan pesun ajan. Vedin hikiviilalla enimmät vedet pois. Talutin tamman tarhaan, jonka se jakoi Tatianan kanssa. Irrotettuani riimunnarun Glazer asteli puiden varjoon, jossa odotti heinäkasa.

© tekstit Cin. kuvat Bob Langrish tausta Ritva's Gallery

Chinook on virtuaalitalli - Chinook is a sim-game stable