C h i n o o k


Etusivu     Info     Hevoset     Toiminta     Muuta


Chinook sijaitsee virtuaalisessa Australiassa, Victorian osavaltiossa, pikkuisen Laran kaupungin laitamilla. Sijaintimme on linnuntietä mentäessä vain 56 kilometrin päässä Melbournesta, yhdestä Australian suurimmista kaupungeista. Kotikaupunkimme Lara on lähellä rannikkoa, minkä ansiosta saamme nauttia eurooppalaistyylisestä ilmastosta. Marraskuusta maaliskuuhun vallitsee kesäinen ilmasto, on lämmintä ja kuivaa. Suunnilleen huhtikuussa alkavat talvikuukaudet tuovat aina syyskuulle asti miellyttävää vaihtelua. Hevosetkin tykkäävät, kun laitumet vihertävät taas sateiden ansiosta.

Ennen tallin perustamista omistajatar sai vain tyytyä haaveilemaan ikiomasta tallista ja hevosten täyteisistä päivistä. Juuri opintonsa päätökseen saaneen ensimmäinen työpaikka huoltoasemalla ei taannut mahdollisuutta tehdä unelmasta totta. Sitten kuvioihin ilmaantui mukaan surullinen ja käsittämätön uutinen kaukaa merten takaa. Omistajattaren kaukainen sukulaistäti, jolla oli oma viinitila Australiassa, oli menehtynyt. Täti jätti kaiken kaukaiselle sukulaistytölleen, eikä tällä totisesti mennyt kauaa harkitessa muuttoa toiseen maahan ja samalla toiselle puolelle maapalloa. Intoa täynnä nuori nainen saapui Australian kamaralle katsastamaan uutta kotiaan. Pettymys oli jonkinmoinen, kun perillä odotti viinitila, jonka toiminta oli nuupahtanut ja luvatusta tallista oli jäljellä vain nuhruinen röttelö. Paikallisen rakennusfirman viimein saatua remonttinsa valmiiksi kaikki oli lopultakin täydellistä. Tilalle saapuivat ensimmäiset hevoset ja viininviljely alkoi tuottaa taas.

Tallirakennus on kerrassaan upea ilmestys. Sen pohja ja seinät ovat kivirakenteisia. Ulkokatto on tehty pellistä, kun taas sisäkatto puolestaan puusta. Ulkoseinät on maalattu valkoisiksi. Katto on hevosten karsinoiden kohdalla harmaa. Rehuhuoneen ja varustetilan kohdilla katon väritys muuttuu tummanvihreäksi. Sisältä talli on tilava ja siisti. Keskikäytävän molemmin puolin on yksitoista karsinaa ja tallin perällä on vielä kaksi karsinaa lisää. Yhteensä meillä on siis karsinat 24 hevosta varten. Karsinoiden seinät ovat puisia lukuun ottamatta ulkosivulla olevaa seinää, joka on kivinen.

Kooltaan karsinat ovat 380 cm x 380 cm. Jokaisessa karsinassa on yhteen nurkkaan kiinnitetty ruokakuppi, juottoautomaatti, josta tulee vettä, kun hevonen painaa turvallaan alas läpän, joka vapauttaa vedentulon sekä suolakivi. Kuivikkeena käytetään hamppua, jolla on muun muassa se erinomainen ominaisuus, ettei se pöllyä, eikä näin aiheuta allergisia reaktioita hevosissa tai ratsastajissa. Jokaisen karsinan vieressä on pari koukkua riimua yms. varten sekä kokoontaitettava satulateline. Tallin perällä olevien karsinoiden kohdalla tila jakautuu vielä kahdeksi siiveksi. Vasemmalla puolella on vesikarsina, josta löytyy kaikki hevosen pesemiseen tarvittavat välineet aina pesusienistä hevosshampooseen. Vaikka tämän puolen siipi onkin kapeampi kuin oikeanpuoleinen, mahtuu sinne silti vielä juuri kottikärryjen mentävä ovi lantalaan. Kottikärryjä, talikoita ja lapiota säilytetään lantalan vieressä olevassa varastotilassa. Oikean siiven seinät ovat täynnä koukkuja riimuja ja harjapusseja varten. Seinustan vierellä on myös muutama harjapakki, mutta suurimmalla osalla hevosista on kangaspussi harjojaan, kaviokoukkua ja mahdollisia suojia varten. Oikean siiven päästä pääsee ensin satulahuoneeseen ja vielä sitä kautta rehuhuoneeseen. Hevosten varusteiden lisäksi satulahuoneessa on mikro, vedenkeitin sekä minijääkaappi ratsastajien iloksi. Satulahuone ei ole ainoa reitti rehuhuoneeseen, sillä sieltä on myös ovi ulos. Sitä kautta lastataan esimerkiksi painavat ruokasäkit rehuhuoneen puolelle ja ovihan aukeaa myös aivan heinäladon eteen, joten hevosten ruokien saaminen on nopeaa ja mutkatonta.

© Lucie 2014 kuvat Kreier Kountry POA Farm & Bob Langrish tausta Ritva's Gallery

Chinook on virtuaalitalli - Chinook is a sim-game stable